Recomandări de la părinți

divider 02 free img

Mulțumesc Alice pentru că te-am cunoscut atunci când nici nu găseam un terapeut sa fac terapie cu fiul meu, fiind mama singura și cu un buget limitat am ajuns la tine. Am început terapie prin aprilie cate o ora incet-incet punând accent pe cunoaștere și nevoia copilului, apoi am ajuns la 1 ora si jumatate spre finalul lunii aprilie. Am început luna mai cu cate 2 ore fiecare zi; am găsit schimbări majore în comportament, joacă, limbaj și dorințele copilul. Îți mulțumesc pentru profesionalism și încurajare. Recomand cu drag un om cu suflet și cu răbdare de fier care poate ajuta sa facă ceea ce noi părinții nu am putut și găsi calea de a-l ajuta pe copil. Mulțumesc Alice!

Maria

mama lui Mateo
Londra, Octombrie 2018

Acum 4 ani, copilul meu învață cine este mama și tata și primele noțiuni. Pot spune ca a renăscut. Acum a început școala. Deși are un diagnostic TSA, prin terapia susținută reușește să se integreze într-o școală normală, alături de copiii tipici. Mulțumim întregii echipe pentru muncă, dăruire și devotament!

Anonim

Mama lui Vlăduț
Suceava, Octombrie 2019

Dragă Alis venim cu rezultatele frumoase de sfârșit de an… Un an cum știi pentru noi anevoios, urcat cu greu, uneori chiar cu durere și frustrare dar si cu lacrimi de tristețe… pași mici dar buni, buni pentru ca am un băiat ambițios 💪😊 pentru că ați facut o echipă minunată si ați luptat cot la cot, ai reușit sa stapânesti un ,,dute vino”. Îti mulțumim din suflet. ❤ 🤗 Emi a recitat 2 poezii învățate singur doar citindu-le și într-un timp foarte scurt … a evoluat fără cuvinte! Până și altitudinea parintilor din jur astazi arată ca sunt uimiti de schimbarea lui, de acum un an. Mulțumim Alis de toata munca depusă, de toată dragostea și profesionalismul de care dai dovadă! 🤗❤🌹

Anonim

Mama lui Emanuel
Moara, Suceava, Iunie 2019

Sunt mama unui copil diagnosticat cu TSA înainte de vârsta de doi ani. Am început colaborarea cu d-na terapeut Alina Achiței înainte de vârsta de patru ani. Atunci spunea doar câteva cuvinte iar socializarea era practic inexistentă. S-a lucrat pe toate palierele, astfel copilul a fost integrat în grădinița de masă iar acum face față cerințelor școlii de masă, este un copil vesel și curios. Problemele nu s-au terminat dar continuăm să lucrăm ; copilul nostru este un luptător și are marele avantaj de a avea alături un om dăruit, terapeutul Alina Achiței. Iar noi, familia, îi susținem necondiționat.

Anonim

Mama lui Adi
Suceava, Februarie 2020

Cel mai important și mai valoros lucru pe acest pământ pentru un părinte, mai ales pentru o mama este să-și vadă copilul fericit, sănătos, împlinit și puternic. Fabian este un înger de copilaș, un băiețel minunat liniștit și cuminte care din păcate a fost diagnosticat la vârsta de 1 an și 10 luni cu autism sever. Tot atunci am căutat și am început terapia în mai multe locuri până am găsit acest om cu un suflet de aur, Dragoi Erisia, cu care a început terapia în urmă cu 4 ani, perioada in care băiețelul meu a învățat enorm de multe. Sincer, când a fost diagnosticat nu credeam ca vom reuși sa ne putem înțelege, deoarece lumile noastre sunt complet diferite , dar cu ajutorul terapiei și în special al terapeutului care este un om minunat, calm, cald, blând, iubitor am reușit să construim o legătură specială între lumea noastră și lumea lui. Deasemenea băiețelul meu face de câteva luni terapie de grup, dacă și aici la început am fost puțin reticentă, acum sunt super mulțumită deoarece îl văd mai motivat, mai fericit, iar faptul că este înconjurat și de alți copilași care fac același lucru pe care trebuie să-l facă și el,repet acest lucru, îl motivează și în același timp îl ambiționează. Mulțumim din suflet pentru sprijinul și ajutorul acordat și mulțumim Erisia ca exiști!
Ana-Maria Marcu

Mama lui Fabian
Suceava, Februarie 2020

Acum un an, Amalia nu spunea nici un cuvânt …nici măcar mama, acum leagă propoziții, se joacă funcțional cu jucăriile și cu alți copii. La început, ca orice părinți, am fost dezorientați, am avut o grămadă de întrebări … la care inițial nu am avut răspuns, dar cu ajutorul echipei de la Centrul Pas cu Pas le-am depășit. Mulțumesc Alice, pentru ceea ce este copilul meu astăzi.

Paula Prodan Alixandrescu

Mama Amaliei
Suceava, Septembrie 2019

Scriu aceste rânduri în numele fiului meu Patrick Lupașcu deoarece el are 3 anișori și nu o poate face singur. 

Patrick a fost diagnosticat cu autism la sfarșitul lui Septembrie 2019 și a urmat o perioadă mai grea până am ajuns în locul care trebuia: Centrul Pas cu Pas.
Am inceput terapia de pe data de 15 Octombrie cu Alina (Ilisei) Achiței si de atunci lucrurile au început să fie mai simple și mai clare. În primul rând, ne-a explicat ce înseamnă autism și ne-a raspuns la toate întrebările legate de acest diagnostic. 

Copilul nostrum, cât și noi participăm cu drag la orele din cadrul centrului, iar progresele sunt unele clar vizibile. 

Cel mai mult apreciez faptul că se lucrează constant și fiecare copil primeste tipul de terapie adaptat nevoilor lui. Un loc minunat care ajută copiii, dar și parinții, cu oameni buni și calzi care te fac să te simți ca acasă și mereu au o vorbă bună.

Amada Lupașcu

Mama Fericită
Suceava, Februarie 2020

Faptul că la 3 ani împliniți, baiețelul meu nu vorbea, prin comparație cu alți copii de vârsta lui, clar nu deținea un bagaj de cunoștințe adecvat vârstei, faptul că nu avea capacitatea de a sta locului măcar două clipe, cu deficit de atenție și lipsa de răbdare, m-a determinat să iau calea specialiștilor. 

Trăiam un fel de disperare, sfâșietoare. Și am pornit la drum, un drum în care se iveau obstacole, multe. Un neurolog pediatric, după o evaluare superficială, de 10 minute, vine cu primul diagnostic: neurologic e bine, dar are TSA. Mergem la un psiholog clinician pediatric, la fel TSA. Continuăm și citim pe „Măria Sa Internet” despre TSA, facem asociații cu baiatul, ne adâncim în tenebre și părea că îmbrățișăm ideea diagnosticului. 

Până în ziua când am ajuns la Centrul Pas cu Pas din Suceava, la psiholog Alina (Ilisei) Achiței, pentru o nouă evaluare a copilului. Și aici m-am dus înarmată cu foile pe care scrisesem despre baiatul meu, aspecte pro, aspecte negative, temeri și suspiciuni, povestea de la ceilalți specialiști pe la care am fost, detalii care au prins rădăcini în noi datorită surplusului de informație necenzurată însușită și de pe internet. Și luminita s-a arătat! 

Dacă în celelate situații am fost interogați (noi, părinții) despre copil, și el privit de pe margine, aici, Alina, speranța noastră de acum, a trecut la treabă. Pe perioada evaluării a lucrat direct cu copilul, l-a testat așa cum știe ea, au fost câteva întrebări adresate și nouă părinților, dar în centrul atenției a fost baiețelul. Noi, părinții, priveam uluiți, cum a reușit să comunice cu copilul, să-l determine în anumite acțiuni să coopereze cu ea, aspecte pe care noi nu doar că nu le-am fi reușit cu el, dar nici nu gândeam că se va putea. Ni s-a spus că nu are TSA, dar că va trebui să începem un program de terapie comportamentală combinată cu logopedie. Și am pornit pe un drum nou, cu speranță, dar rezervați. După o lună de terapie, 6 zile pe săptămână, cu respectarea indicațiilor și sarcinilor primite pentru acasă (în primul rând am închis televizorul, mare inamic în dezvoltarea copilului), au aparut și primele rezultate. Baiețelul nostru știe să dea noroc, să bată palma, să aplaude, să dea pup. Este mai așezat, mai răbdător. 

Mănâncă la masă, așezat pe scaun (deși mai are uneori tendința de a fugi prin casă și de a reveni), bea apă din cană, singur. Avem contact vizual, de la o secundă până la mai multe secunde, și în timpul jocurilor sau activităților. Răspunde (se uită la noi) când îl strigăm pe nume. Stă singur pe scaunel, la masuță, răspunde la comanda ,,mâini cuminți”, ridică-te/așează te pe scaun, la capitolul răbdare în activități sunt progrese vizibile, și-a însușit abilități pre-școlare: potrivește obiecte identice, culori, forme geometrice, modelează plastilina, colorează și lipește (cu insistențe, dar mergem înainte), efectuează instrucții simple (împinge mașina, bea din cană, mușcă din felie, șterge nasul/gurița, duce hârtia la coș, ș.a.), e atent când îi cânt, participă la dansuri. Reproduce sunetele învățate corect la club (așa ne place nouă să-i spunem centrului) și ne cere și nouă să repetăm. 

Ca mamă, simt că am găsit calea cea dreaptă, aducătoare de reușită și izbândă! Copilul meu este altul acum, mai fericit și plin de zâmbete, mai câștigat. Și asta pentru că și noi, părinții, am învățat cum să acționăm, cum să-l privim, cum să-l ajutăm și să-l încurajăm! Mulțumim Alina (Ilisei) Achiței! Mulțumim Andreea Rusu! Mulțumim celor care păstoresc acest Centru pentru copii din Suceava!

Dragi părinți, și în special mămici, că voi sunteți mai atente la ce se întâmplă cu ai voștri copii, cu toată sinceritatea, orice temere sau suspiciune ați avea legată de dezvoltarea copilului dvs., nu le lăsați să vă îngreuneze sufletul, să vă sfâșie inima, mergeți și întrebați, elucidați necunoscute, acționați la timp, eliberați-vă sau porniți la drum! Că aceasta este calea! Recomand cu toată inima Centrul Pas cu Pas!

Anonim

(O mamă care parcurge împreună cu copilul, 150 km pe zi, 6 zile pe săptămână, după serviciu, pentru a ajunge la terapie. Și oboseala, și efortul, merită!)
Februarie 2020

Scroll to Top

Ținem cont de feedback

Scrie aici feedback-ul tău

Doresc să