Întrebări frecvente

divider 02 free img
Ai o întrebare?

Avem un răspuns

Suntem aici pentru a vă ajuta. În plus, puteți găsi cele mai multe răspunsuri la întrebările dvs. chiar pe această pagină.

Sticker 24

Părintele este invitat să vină la Centrul Pas cu Pas, împreună cu copilul, pentru consiliere, pentru a i se explica în ce constă această tulburare, care sunt pașii de urmat, ce intervenții sunt necesare.

Planul de intervenție include terapia comportamentală ABA, care este cea mai eficientă în TSA (tulburare de spectru autist), stimularea logopedică (care trebuie introdusă precoce), uneori kinetoterapia, toate acestea fiind susținute de personal specializat din cadrul Centrului Pas cu Pas.

Există mulți copii cu tulburări din spectrul autist cu recuperare foarte bună în urma intervențiilor adecvate. Cu intervenția potrivită orice copil poate progresa în mod semnificativ, chiar dacă nu toți copiii ajung să fie total recuperați. Metodele de terapie s-au perfecționat în ultimii ani.

Verbalizarea începe treptat, cu emiterea de sunete, urmată de lalisme, apoi conştientizarea sunetelor, silabelor, a cuvintelor mono/bisilabice şi potrivirea cu imaginea. Verbalizarea este susţinută de joc şi recunoaşterea schemei corporale.

Este important ca jucăriile achiziţionate să corespundă vârstei cognitive a copilului, iar utilizarea acestora să fie sub îndrumarea şi supravegherea părintelui.

Planul de terapie este întocmit individual, în funcţie de nevoile fiecărui copil. Durata terapiei este influenţată de:
– complexitatea diagnosticului;
– relaţiile terapeut-copil, copil-părinte, părinte-terapeut;
– implicarea/receptivitatea familiei la terapie şi lucrul cu copilul acasă, respectarea programului acasă.

Includerea copilului în învăţământul preşcolar se face treptat şi însoţit deo persoană specializată. Terapia de grup este cea care premerge integrarii copilului în gradiniță.

Pentru alte întrebări, nu ezita să folosești butonul de jos

Scroll to Top