Logopedie

divider 02 free img

Cum poate logopedia să ajute un copil cu autism?

20200115 094908

Exerciții

Activitatea logopedică cuprinde exerciții cu caracter general și exerciții cu caracter specific. Cele cu caracter general sunt: exerciții de respirație, echilibrul inspir - expir, gimnastică corporală, mișcări ale organelor fono-articulatorii, miogimnastica, dezvoltarea mușchilor fini ai mâinii, coordonarea oculo motorie în vederea realizarii activității de scriere. În privința exercițiilor cu caracter specific, acestea variază în funcție de fiecare problemă de limbaj în parte, realizându-se un plan de intervenție personalizat și adecvat fiecărui copil.

Dezvoltare

Pentru ca un program logopedic să se desfașoare eficient este foarte important copilul să știe să imite, să poată susține contactul vizual și să poată interacționa într-o activitate pentru scurt timp. În cadrul logopediei este cuprinsă și dezvoltarea vocabularului activ și pasiv, limbajul impresiv și expresiv, învățarea de poezii, ghicitori, povesti, s.a.

Recuperare

În procesul de recuperare este foarte importantă colaborarea eficientă dintre logoped, terapeut și părinți. Intervenția logopedică începută de logoped trebuie continuată de terapeutul cu care copilul lucrează, iar apoi acasă, de părinți.

Scroll to Top